Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем жени – икони на XX век

В „Непокорните диви“ испанската журналистка Кристина Морато събира забележителните си биографични очерци за 7 жени – икони на XX век за испанското списание „Ола” – Мария Калас, Коко Шанел, Одри Хепбърн, Ева Перон, Джаки Кенеди и т.н. Авторката показва човешката им страна отвъд успеха, славата и властта. Икони на модата и светския живот, те създават собствен стил и са следвани с възхищение от милиони жени по света, които мечтаят да приличат на тях, но щастливи ли са в действителност?
Каква е цената да бъдеш във фокуса на прожекторите, да си кралица на сцената, да си любимката на Холивуд, да диктуваш световната мода или просто да оцелееш до любимия мъж?
Как успява Уолис Симпсън да стане причина един крал да се откаже от кралството си и да абдикира от престола с едната цел да се ожени за любимата жена?
Как се измъкват от бедността почти неграмотното момиче Евита Перон – „дамата на надеждите“ за сънародниците си или Коко Шанел, отгледана в сиропиталище от монахини?
Литературният наблюдател Гергана Рачева за „Непокорните диви“ – заглавие, публикувано в огромни тиражи в Испания и в други европейски страни, което се ползва с особена популярност там.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна