Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заедно на поредния клавирен празник VIVAPIANO

На 22 и 26 април Софийската филхармония и фондация „Арденца” ви канят на двата концерта, с които се открива и закрива Международният конкурс за пианисти-непрофесионалисти VIVAPIANO 2015.

Новото издание на конкурса ще бъде открито от миналогодишните носители на Grand Prix Junior - Хасан и Ибрахим Игнатови и носителя на Grand Prix за 2014 г. Александър Константинов. Финалният концерт на тазгодишните лауреати ще бъде със специалното участие на „София квартет” и актьорът Ицко Финци. Момчетата, които вдигнаха на крака цяла България и зрители от всички страни в Европа по време на детската Евровизия със своето изпълнение, имат над 40 награди от България, Турция, Македония, Австрия и Русия. Виртуозните, слънчеви и атрактивни музиканти ще ни очароват с творби на Моцарт. Изключително удоволствие ще бъде да чуете изпълнението и на Александър Константинов - вглъбен  пианист, под чиито пръсти Шопен се лее с труднопостижима лекота и грация.

На галаконцерта на 26 април публиката ще се наслади на изпълненията на наградените от тазгодишния конкурс и на изкуството на Ицко Финци, който гостува на „София квартет” сега в ролята на пианист. Така с настроение и с усмихнатите виртуози от „София квартет” ще завърши пъстрата и слънчева картина на този конкурс. В "Метроном" поканихме основателят на конкурса Даниела Дикова, която разказа част от поднесената информация, но и още какво? - чуйте от разговора й с Елена Хубанова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени