Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството отпусна 20 хил. долара за участия на талантливите братя Хасан и Ибрахим

Снимка: БГНЕС
Като извънредна точка в днешния дневен ред на Министерския съвет (МС) правителството реши да отпусне 20 хиляди долара за разходите на малките талантливи пианисти от Шумен Хасан и Ибрахим. Със средствата ще се финансират техни концерти в чужбина.

Понеже ще го вкарам като извънредна точка - тези сладури, знаете добре, цялата държава се снима с тях, без нас, сега трябва да ходят в Ню Йорк, Санкт Петербург и никой не им дава пари - нито от Общината, нито от еди-кое си. Сега с Горанов говорихме, от ДМС-тата ще заделим 20 000 долара за всичките им командировки. Ще ги вкараме до края на Министерски съвет, заяви преди заседанието на кабинета Бойко Борисов.

Братята пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови спечелиха второто място в престижен международен конкурс, който ще се проведе в прочутата зала "Карнеги Хол". Занимаването им обаче беше под въпрос заради недостатъчните финансови средства. Затова семейството им започва кампания за събирането на средства за пътуването на Хасан и Ибрахим до Съединените щати, както и за участието им в друг международен конкурс -  в Санкт Петербург.

Хасан и Ибрахим, заедно с 9-годишната Крисия Тодорова се класираха на 2-ро място на детската Евровизия в Малта с песента "Планетата на децата".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени