Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" (Мадрид) отново на 2 точки зад "Барселона" след лесна победа във Виго

Хавиер Ернандес вкара два от головете при успеха на "Реал" (Мадрид) над "Селта" с 4:2
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В мач от 33-тия кръг на испанското футболно първенство отборът на "Реал" (Мадрид) победи пред 25 077 зрители като гост "Селта" (Виго) с 4:2 и продължава борбата за титлата. "Реал" е на второто място във временното класиране със 79 точки, на 2 след лидера "Барселона".

Герой на мача стана мексиканският нападател на мадридчани Хавиер "Чичарито" Ернандес, който вкара два гола. "Чичарито" е без съмнение играчът на седмицата - в сряда с негов гол "Реал" (Мадрид) победи "Атлетико" (Мадрид) с 1:0 и се класира за полуфиналите на Шампионската лига по футбол.

Хавиер Ернандес вкара своите два гола в 24-тата и в 69-ата минута, а останалите голмайстори за "Реал" (Мадрид) бяха Тони Кроос в 16-ата минута и Хамес Родригес в 43-тата минута.

Голмайстори за "Селта" бяха Нолито в 9-ата минута и Санти Мина в 28-ата минута.

Звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо бе в основата на първия гол - португалецът подаде точно на Тони Крос в 16-ата минута, а също и в основата на втория гол, отбелязан от колумбиеца Хамес Родригес в 43-тата минута. И още един факт, който говори добре за играта на Кристиано Роналдо - негов удар в 41-вата минута срещна гредата.

В другата късна среща от кръга пред 28 532 зрители на своя стадион отборът на "Севиля" победи "Райо Валекано" с 2:0 с голове на Висенте Ибора в 16-ата минута и Даниел Карико в 43-тата минута. "Севиля" вече няма загуба в 34 мача на собствен терен, а със спечелените три точки се изкачи на 4-то място във временното класиране с актив от 66 точки, измествайки "Валенсия".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна