Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният център по заразни и паразитни болести организира безплатни прегледи утре по повод Световния ден на имунологията

Националният център по заразни и паразитни болести организира безплатни прегледи утре по повод Световния ден на имунологията. Целта е да се провокира интерес към проблемите на имунната система, чиито дискретни признаци често биват пренебрегвани. 

Проблемите с имунната ни система настъпват, когато балансът й е нарушен, разказва професор Мария Николова, завеждащ Националната референтна лаборатория по имунология в Центъра по заразни и паразитни болести.

Както има отслабени имунни реакции, така имаме и прекомерно силно. Обикновено като се наруши един механизъм, усилва се друг и така се получава несъразмерна реакция.

Когато отговорът на имунната ни система е по-слаб от необходимото, боледуваме по-често, когато е прекомерно силен пък получаваме алергии. На 29-и, Световният ден на имунологията, в Центъра по заразни и паразитни болести ще приемат хора с всякакви оплаквания. Желаещите трябва да се запишат на телефон 02/943-56-36 за кабинет по имунология и телефон 02/946-07-87 за кабинет по алергия.

Без пари ще преглеждат през седмицата и специалисти в „Пирогов“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени