Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" Мадрид отново на 2 точки след "Барселона"

Арбелоа вкара един от малкото си голове в кариерата при 3:0 за "Реал" срещу "Алмерия"
Снимка: БГНЕС

Отборът на "Реал" Мадрид запази живи мечтите си за титла през настоящия сезон от испанското първенство по футбол, след като победи с 3:0 "Алмерия" като домакин в мач от 34-тия кръг на Примера дивисион. Актуалните европейски и световни клубни шампиони изостават с две точки от каталунския "Барселона", който победи с 6:0 "Хетафе" като домакин във вторник вечер.

Шампионът "Атлетико" Мадрид изглежда сигурен за третото място в първенството, след като Фернандо Торес влезе от пейката и наниза победния гол за 1:0 срещу шестия в класирането "Виляреал". "Валенсия" пък остана на точка зад "Севиля" в преследването на четвъртата квота от Шампионската лига, след като андалусийците победиха с 3:1 "Ейбар". "Прилепите" могат да върнат своето място по-късно тази вечер, когато гостуват на "Райо Валекано".

"Алмерия" удържа равенството до самия край на първото полувреме, но в 44-тата минута топката падна на волето на Хамес Родригес и десетката на "Реал" я изпрати в мрежата на гостите с фантастичен удар. Автогол на Мауро Дос Сантос донесе преднина от два гола на "Реал" в 49-ата минута, докато Алваро Арбелоа оформи крайното 3:0 в 85-ата.

Никак не е сигурно дали "Барса" ще загуби точки, но ние знаем, че можем да спечелим последните ни четири мача. Сега започва най-важната част от сезона, в която всеки двубой е най-важен, каза старши треньорът на "Реал" Мадрид - Карло Анчелоти.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна