Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките ни с първа загуба под ръководството на Драган Нешич

Волейболистките ни с първа загуба под ръководството на Драган Нешич
Снимка: bgvolleyball.bg

Женският ни национален отбор по волейбол загуби от Румъния с 2:3 гейма, в отделните части 25:22, 23:25, 25:18, 22:25, 10:15 точки в първата контрола между двата тима, играна в столичната зала "Христо Ботев".

Всичко е положително, освен резултата 2:3. Като казвам положително, имам в предвид отношението на състезателките към мача и тяхната нагласа. Нямаме извинение за загубата, за това, че липсва една или друга състезателка. Играем с това, което разполагаме. Но след всички сполетeли ни контузии напоследък, дори на загрявката се получи неприятна ситуация и основното ни либеро Мария Филипова почувства болка в крака и пропусна мача. За това съм доволен от старанието на момичетата и тяхното отговорно отношение. Грешки се правят. Ще ги анализираме, ще видим пропуските ни. Надявам се във втората среща с румънките да се представим подобаващо, заяви наставникът Драган Нешич.

Елица Василева беше най-резултатна за домакините с 23 точки, Гергана Димитрова добави 18, а Емилия Николова се отличи със 17 точки.

Двубоят бе неофициален дебют за новия селекционер Драган Нешич, който за втори път в своята кариера е начело на България.

Срещите с Румъния са част от подготовката на националките за предстоящите Европейски игри в Баку (12-28 юни).

Тази вечер двата тима ще направят двустранна тренировка, която ще бъде закрита за медии и фенове.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна