Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежите победиха Кипър в контрола

Снимка: Sportal.bg

Младежкият национален отбор на България до 21 години победи с 1:0 младежите на Кипър в приятелски мач, игран в Правец. Още в деветата минута българският отбор откри резултата при първата по-сериозна опасност в двубоя. Антонио Вутов направи пробив отляво, стигна до аутлинията и върна топката към Георг Илиев. Той от десет метра я изпрати в десния ъгъл на вратата на кипърския отбор.

Десет минути по-късно Георги Минчев изведе в наказателното поле Борислав Цонев, който шутира, но топката мина на сантиметри от вратата на гостите.

Първата по-опасна атака за гостите беше в 31-ата минута. Панайоту проби отдясно, центрира остро, но Пламен Гълъбов успя да изчисти топката секунда преди тя да стигне до Андреу, който беше сам в наказателното поле.

Селекционерът Антони Здравков направи няколко промени в началото на втората част. Три минути след почивката Георги Минчев беше изведен фронтално срещу вратата на Кипър, но ударът му беше избит в корнер.

В самия край гостите имаха шанс да изравнят. Четири минути преди последния съдийски сигнал българския вратар Красимир Костов излезе и допусна груба грешка, резервата Антониу стреля със странична ножица, но не успя да намери празната врата.

Младежкият национален тим ще изиграе още един приятелски мач - на 12 юни ще се изправи срещу Австрия във Виена от 19.30 часа.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени