Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пирин" (Благоевград) победи "Созопол" в контрола

"Пирин"-"Созопол"
Снимка: БГНЕС

Футболистите на новия член на "А" група от отбора на "Пирин" (Благоевград) записаха победа с 3:0 (1:0) над тима на "Созопол" в първата си контролна среща от предсезонната си подготовка. Мачът се изигра пред около 200 зрители на отличния терен на стадиона на клубната база на благоевградските "орлета" в село Рилци.

Играта, независимо от крайния резултат, бе сравнително равностойна и при добро за този етап от подготовката темпо. Първият гол за благоевградчани отбеляза капитанът Владислав Златинов в 43 минута от 11-метров наказателен удар, отсъден от главния рефер Александър Костадинов за игра с ръка в наказателното поле от футболист на "Созопол". През втората част картината не се промени, въпреки че съперниците излязоха с коренно променени състави. В 69 минута резултатът стана 2:0 в полза на "Пирин". Вкара го влезлият като резерва Антонио Хаджииванов след хубава атака през центъра, завършена с прецизен удар от нападателя на домакините. Две минути по-късно отново Хаджииваново се пребори успешно с бранителите на "Созопол", но изстрелът му прати топката малко над напречната греда. Класическото изражение на победата на "орлетата" 3:0 оформи в 80 минута друга резерва в тима на Неделчо Матушев - Тодор Траянов, който с отмерен удар от границата на наказателното поле прати топката в мрежата на тима от морския град. Малко след това и Мартин Тошев имаше възможност да отбележи нов гол за пиринци, но стреля над вратата.

Подготовката на "Пирин" ще продължи следващата седмица с тренировъчен лагер в Банско. Отборът ще замине за планинския курортен град вероятно във вторник вечерта, съобщиха от клубната управа. В сряда ще бъде следващата контролна среща на "Пирин" с "Ботев" (Пловдив) и тя ще се изиграе в Ракитово от 18 часа. До 11 юли са предвидени още пет контроли - с отборите на "Локомотив" (Пловдив), "Банско", "Септември" (Симитли), "Левски" и "Гандажасар" (Армения).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна