Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигнал за насилие над дете в Бургас

Снимка: Архив / Снимка: БГНЕС

В Бургас майка сигнализира за тормоз над детето си в частна лятна занималня. Управителят отрича, а  Регионалният образователен инспекторат не контролира дейността на детския център. Стела Росенова е подала сигнал до прокуратурата за тормоз на сина й в лятната занималня от друго дете. По думите й инцидентът с 5-годишния Самуил е станал на 25 юни, но едва след консултация с адвокат тя го оповестява.

Може би на 9 години е било момченцето. Душил е сина ми брутално и зверски. Същото момченце го е карало да ближе кръв от раните му. Детето ми не е можело да си поеме въздух. Къде са били преподавателите?

За 90 деца през юни в детския център са се грижили 7 служители. Управителят Диян Марков заяви, че е назначил проверка по случая.

Всеки един от служителите в детския център каза и писмено това е написано, че подобно нещо не му е казано, нито пък е видял той подобно нещо. Говорено е с бащата на другото дете, той е говорил с детето си и са категорични, че подобно нещо не се е случвало.

Занималнята не се наблюдава от Гегионалният инсепкторат по образованието, защото е регистрирана по търговския закон, обясни началникът Виолета Илиева:

Тя не е регистрирана по Закона за народната просвета. Преди години имаше проблем подобен на този, който майката сега изнася, но ние не успяхме нищо да направим.

В момента действа нов координационен механизъм, с участието на полицията, прокуратурата и Агенцията за зекрила на детето, който ще бъде задействан след писмения сигнал на майката, увериха от Инспектората. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени