Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерата на филма "С глава в стената", поветен на Андрей Баташов, ще бъде на 10 септември

Филмът "С глава в стената", посветен на 50-годишнината от рождението на Андрей Баташов, е филм за куража на талантливия човек и неговият избор да бъде свободен. Андрей Баташов е един универсален актьор, който избра да остане в самота и ѝ даде един неподозиран блясък.

Това каза пред "Хоризонт“ в предаването "12+3“ сценаристът Велислава Дърева преди премиерата на документалния филм "С глава в стената". Лентата е кръстена на един от неговите емблематични спектакли и премиерата ще бъде представена на 10 септември в зала "Люмиер“. Във филма ще участват Стефан Данаилов, Здравко Митков, Андрей Слабаков, Аня Пенчева и други.

Зрителят не може добре да познава който и да е актьор. Целият живот на Андрей Баташов представляваше блъскане в една стена. Филмът не е само за един артист. Това е филм за времето и съдбата на една духовна личност в един бездуховен свят и за съдбата на един талантлив човек в едно бездарно и безмилостно време.
Да се превъплътиш на сцената в един спектакъл в 10-12 образи не е по силите на всеки артист. При Андрей, както и при всеки един артист, талантът няма броня и той не е броня. Талантливият човек е крехък и беззащитен, обясни Дърева.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна