Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ няма да подкрепи новия протест срещу цената на тока

Plamen_Dimitrov
Снимка: БГНЕС

КНСБ няма да подкрепи обявения от работодателски организации нов протест срещу повишената цена на електроенергията, обяви в Бургас президентът на синдиката Пламен Димитров. Той обясни,че синдикатите не са били включени в протеста.

Липсата на координация между нас е причината ние да не участваме в протеста на 30-и септември, каза лидерът на най-големия синдикат в страната:

Вече започнаха да се усещат ефектите от първите цени на тока. Увеличение между 17 и18, 20 процента на места се калкулира. Няма още обявени съкращения, но аз очаквам и това да се случи. И това ще бъде очевидно капката, която ще изкара хората на улицата в съответното предприятие.

Очакванията на КНСБ са за съпътстващи социални конфликти по време на предизборната кампания за местния вот. Те ще са заради проблемите в енергетиката и липсата на достатъчно финансиране за редица отрасли в бюджетната сфера. Това коментира още Пламен Димитров преди срещата на синдикалния актив от региона с кандидатите за кметове и общински съветници.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени