Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежите изпуснаха батковците в контрола, Петев пак без победа

Доста въпросителни пред Ивайло Петев след поредното равенство на националите
Снимка: БГНЕС

С равенство (1:1) завърши проверката между мъжкия ни национален отбор по футбол и младежките национали на България. По взаимна договорка между двамата селекционери - Ивайло Петев и Тони Здравков, в контролната среща бяха направени неограничен брой смени. Контролната среща в Правец бе открита за медиите, но не и за любителите на футбола.

Младежките национали поведоха в резултата в 13-та минута - Юлиян Ненов проби по левия фланг,и центрира по земята и Александър Василев направи безпомощен съотборника си в "Лудогорец" и капитан на мъжкия отбор в този мач Владислав Стоянов - 1:0 за младежите. В 40-та минута се стигна до равенство след груба грешка на младежкия национал Христо Попадийн, който загуби топката дълбоко в половината на мъжете и опразни зоната си. Последва бърза контраатака на мъжкия национален отбор, точен пас на Антонио Вутов към Николай Димитров, който изпрати топката в мрежата на вратаря и капитан на младежкия национален отбор Георги Китанов - 1:1.

На почивката Ивайло Петев смени 9 играчи, а неговият колега Тони Здравков - 10 играчи. В отбора на мъжете се появиха Станчев, Котев, Георгиев, Велев, Гамаков, Карачанаков, Генов, Бакалов и Макенджиев. За младежите влязоха Витанов, Ахмедов, Чорбаджийски, Камберов, Марин, Стоев, Семерджиев, Хаджиев, Мисяк и Стамов. В 70-та минута Стефан Велков и Александър Василев се върнаха на терена, след като Тони Здравков се принуди да направи промените заради контузии на резервните си играчи.

През второто полувреме интересните моменти на терена и пред двамата вратари бяха малко и последният съдийски сигнал прозвуча при резултат 1:1.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна