Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиян Василев: В обстановка на напрегнатост започнахме да се самоизяждаме

Снимка: БГНЕС
Трябва да се правят реални оценки на риска, коментира анализаторът Илиян Василев създалата се ситуация с принудително приземения на летището в Бургас самолет, пътуващ за египетския курорт Хургада. Според него е хиперболизиран разказът за бежанците в България и неправилно се наслагва върху проблема с терористите.
Проблемът с бежанците не е толкова голям. Но той отива в една неустойчива ситуация, това аз наричам "хибридна война", каза той в предаването "Преди всички":
Хибридната война не е нищо друго освен вкарване на елементи на психологическа война в мирно време.

Той смята, че информацията, от неназован източник от българските спецслужби, че в атентатите в Париж е използвано българско оръжие, е безумие: И това не е просто неумение, това е злонамереност. В контекста на тази обстановка да има заглавия в световните медии, няма как да не ни вкарат в обяснителен режим. Ако това целят нашите спецслужби – здраве му кажи. Просто нямаме нужда от никакви врагове. Този източник от спецслужбите нарочно е използвал този канал /информацията беше съобщена от БНТ - бел. ред./.
В обстановка на  напрегнатост започнахме да се самоизяждаме./.../ Премиерът обяснява, че президентът е ястреб. Вчера ЕС еднозначно заяви, че няма да има отслабване на санкциите към Русия, независимо от това в какъв режим на сътрудничество попаднат Русия и Западът по отношение на Сирия. /.../ В Европа всичко е един тюрлюгювеч - политически.

Цялото интервю на Таня Величкова с Илиян Василев можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени