Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България в четири сезона

Валентина Куцева  и Стефан Апостолов представиха  в студиото на "Преди всички" филмовия проект "България в Четири Сезона" :

Стефан Апостолов - имам сантимент към народната музика и винаги всичко свързано с  народните песни ме влече. „Катерино ,моме“ ми е една от любимите песни. Затова я използвах за видеото. Това е филм за България. Решихме да има по-универсално послание. Всеки човек на този свят да може да се свърже с живота на главния  герой на филма. Корените ни са тези, които ни дават сили да преследваме мечтите си.

Валентина Куцева: В началото на идеята е любовта към България, но посланието което носи е универсално. Всеки човек по света да го разбере. Затова е на английски език. Това е езикът на човечеството.  Според нас. Филмът все пак е за България и хората го оценяват.
За осем от най-изявените български спортисти са подготвени сцени.На този етап можем да споменем три имена  със сигурност: Йордан Йовчев, Николай Бухалов и Петър Стойчев.

Екипът очаква дарения  на специално създадена онлайн платформа. Ще има и награди. 125 долара, напр. носят роля, без реплики във филма.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна