Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боян Йорданов: Не съм си тръгвал със скандал от Констанца, желая успех на треньора и на всички момчета

Боян Йорданов говори за ситуацията с румънския "Томис", за бъдещето си и за националния отбор
Снимка: sportal.bg

Волейболният ни национал Боян Йорданов от няколко дни си е в България, въпреки че започна сезона в румънския "Томис" от Констанца. Появиха се информации, че диагоналът е напуснал тима след скандал, а в някои медии се появиха и нападки срещу Йорданов, че като капитан на отбора е трябвало да остане в Румъния, въпреки финансовите проблеми. Потърсихме за коментар Боян Йорданов, който обясни ситуацията:



Скандал е много силна дума, просто няма такъв. Шефовете на клуба прецениха, че не е задоволително представянето на отбора и решиха да наложат глоби за следващите два месеца - ноември и декември на целия отбор. Аз изказах моето мнение и взех моето решение. Съобщих решението си първо на Мартин Стоев, все пак това беше човекът, заради когото отидох там. Аз го уважавам много като треньор и пожелавам успех на него и на всички останали момчета до края на сезона. За мен беше прибързано едно такова решение на ръководстото, защото е много рано да се каже дали отборът ни ще завърши сред първите 4 в края на сезона, каза Йорданов в предаването "Спорт и музика" по Хоризонт.

Волейболистът засега ще поддържа форма с "Левски", като в края на годината ще разгледа различните оферти за него. За момента обаче той изключи възможността да се завърне в български тим.

Йорданов не пропусна и темата за националния отбор, 4-то място на европейското, както и предстоящата олимпийска квалификация в Берлин в началото на месец януари:

Със сигурност 4-то място е успех, пълната зала, пълните трибуни също. Националният отбор трябва да продължи да гледа напред, предстоят олимпийски квалификации и за България е много важно да отиде на Олимпиада. Дали ще попадна в националния тим зависи от треньора. Аз съм напълно наясно, че няма да играя професионален волейбол месец и половина и ще бъде трудно да попадна в тима
, сподели още Боян Йорданов.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна