Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ботев“ (Пловдив) без дългове, с нови собственици и нови спонсори

„Ботев“ (Пловдив) без дългове, с нови собственици и нови спонсори
Снимка: http://botev1912.com

Ръководството на „Ботев“ (Пловдив) е изчистило дълговете в размер на два и половина лева, новината в специално обръщение към привържениците, футболистите, треньорите и ветераните съобщи президентът на клуба Ангел Палийски по време на коледното тържество на Сдружение ПФК Ботев 1912, притежаващо 61 процента от акциите на клуба.

Ботев успя да изчисти повече от 2.5 милиона лева дългове, които го заплашваха от фалит през лятото на тази година. Тогава по време на подготовката за новото първенство нямахме средства за селекция, плащахме стари задължения към футболисти и кредитори. С общи усилия на ръководството успяхме да се справим с тази тежка ситуация и клубът е спасен и е в добро финансово състояние. Освен това престрктурирахме вътрешния дълг в размер на 50 милиона лева и на практика той не съществува.На всички ни беше ясно, че пътят, пред който сме поставени е трънлив и труден, но и единствено спасителен за клуба.  Съдбата на Ботев бе заложена на карта, но с цената на много усилия и безсънни нощи успяхме само в рамките на 5 месеца да направим това, което други клубове не успяха, а именно да се спасим от фалит, заяви Ангел Палийски.

Бизнесмените Румен Чандъров и Георги Самуилов са новите собственици на клуба, това заяви финансовият директор на Ботев Иван Йотков. Предприемачите Владимир Кисьов и Ветко Арабаджиев са новите спонсори на "жълто-черните.

Новите собственици и спонсори на Ботев се ангажираха и със завършването на изграждането на клубния  стадион "Христо Ботев".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени