Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голмайсторът на "А" група Данило Асприля от "Литекс" премина в "Ал Аин" (ОАЕ)

Снимка: alainfc.ae

Колумбийският футболист на "Литекс" Данило Асприля подписа договора си с клуба "Ал Аин" (ОАЕ) и беше представен от новия си отбор пред медиите в Абу Даби. Асприля преди това премина успешно медицинските тестове и сложи подписа си за 2,5 години, след което позира с лилавата фланелка на отбора с номер 70 пред фотографите на стадион "Шейх Халифа" в предградието Ал Аин.

Асприля ще замести разочаровалия холандски играч Райън Бабел, който вече не влиза в плановете на треньора на "Ал Аин" Златко Далич и най-вероятно още тази седмица ще бъде продаден на отбор от турската Суперлига.

26-годишното колумбийско крило е отказало оферта от "Ал Ахли" от Саудитска Арабия и от няколко европейски клуба, за да избере "Ал Аин", пише вестник "Национал". Въпреки че не е играл официален мач от две седмици, според лекарите на арабския отбор Асприля е в добра форма и може да вземе участие в петъчната среща срещу "Ал Дафра" от Шампионската лига на Персийския залив. В първенството на ОАЕ "Ал Аин" е на 1-во място с 34 точки от 13 мача, като води с 3 пред "Ал Ахли" и 9 пред 3-ия "Ал Насър".

Аз знам, че целите пред отбора са много високи и осъзнавам, че ме ангажират именно защото трябва да се докажа като професионалист и тук. Винаги предизвиквам себе си да бъда по-добър и да се представям още по добре. Гледам напред с "Ал Аин" и ще се опитам да покажа тези си качества. Постигнах много с досегашния си клуб в България и е време за ново предизвикателство, коментира Асприля.

Роден в популярния колумбийски град Меделин той прави дебюта си в професионалния футбол с отбора на "Рампла Хуниорс" в уругвайската първа дивизия, след което се връща в родината си оттам тръгва към Корея. За "Литекс" той има 60 мача и 23 гола, като в момента е и лидер при стрелците в българската "А" група.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени