Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кунева представи приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018-а

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Меглена Кунева ще предложи на парламентарните групи в Народното събрание да приемат Обща декларация за надпартиен национален консенсус. Пред депутатите от комисиите по външна политика и по европейски въпроси  Кунева представи приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през втората половина на 2018 година.

Увеличаване на инвестициите за създаване на повече работни места е един от тези приоритети, а другите са: "Миграция и сигурност", "Ефективен енергиен съюз и политика в областта на климата", а също и "Европейският съюз на световната сцена".

Европейски цифров пазар - той следваше да бъде завършен 2015-а година, но тъй като това не се случи, остава за следващите председателства. Това е една от най-големите надежди за растеж и конкурентноспособност и със сигурност ще бъде в центъра на вниманието. Акцентът ще бъде върху потребителите - създаване на висококвалифицирани кадри с умения в сферата на информационните технологии и осигуряване на подходящи правила в сферата на електронните съобщения. Предприемачество, основано на цифрови технологии главно през малки и средни предприятия, допълни вицепремиерът Кунева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна