Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" с втора победа в контролите

"Лудогорец" записа победа и във втората от зимните контроли
Снимка: ludogorets.com

Отборът на "Лудогорец" записа втора победа в предсезонната си подготовка, след като надигра с 2:1 лидера в чешкия шампионат "Виктория" Пилзен в Турция. Шампионите  ни поведоха с 2:0 след попадения на Марселиньо и Лукас Саша, а Холенда вкара за чехите.

В 10-та минута "Лудогорец" пропусна добра възможност да излезе напред в резултата - Клаудио Кешеру излезе сам срещу вратаря, но Болек успя да спре неговия удар. 15 минути по-късно Марселиньо подаде на Кешеру, който стреля, но Болек отново изби, а при добавката Препелица не успя да вкара. В 29-та минута Марселиньо откри резултата - той пое топката, освободи се от противников играч и с прецизен удар от границата на наказателното поле вкара първия гол.

В 51-та минута Лукаш Саша увеличи аванса на българския тим - чешки футболист не успя да изчисти топката пред голлинията и след рикошет в тялото на бразилеца и тя се озова в мрежата. 5 минути по-късно Холенга вкара с глава отблизо за 2:1.

Това беше втора контрола и втора победа за "Лудогорец" в Турция, като в първия двубой разградчани надиграха с 3:1 германския "Фортуна" Дюселдорф.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна