Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Стоянова: СЕМ не разполага с нищо "черно на бяло" за сливане на БНР и БНТ

Мария Стоянова
Снимка: БНР

В СЕМ, като експерти, не разполагаме с нищо "черно на бяло", което да е потвърждение на слуховете и спекулациите за сливането на БНР и БНТ. Това обясни пред "Хоризонт" членът на медийния надзорен орган Мария Стоянова. Темата за сливането според нея води до стрес в системата:
 

Хубавото в слуховете е тяхната роля да пробват обществените нагласи – нещо като своеобразно социологическо проучване или анкета.

Относно започналия в Гърция процес на лицензиране на телевизионните канали като част от процеса на медийна регулация, Стоянова отбеляза, че мерките в гръцкия медиен сектор са били предшествани от търсене на опит от много европейски държави в областта на лицензирането.

Гръцките власти са се спрели на италианския, испанския и румънския опит – лицензиране чрез търг и разширяване на медийния сектор за чужди играчи, обясни Мария Стоянова. След изследване Европейската комисия даде положителна оценка на медийния закон в Гърция, подчерта тя и уточни, че Гърция има осем национални телевизионни компании и 30 регионални, което е много, съотнесено към територията и населението на страната.

Интервюто на Силвия Великова с Мария Стоянова можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна