Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 4000 египетски граждани са посетили България през 2015 година

Снимка: ЕПА/БГНЕС

С поредица прояви и посещения беше отбелязана 90-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Египет.

Ади Ал Мисри, съветникът на египетския министър на туризма сподели за предаването "Събота 150" по "Хоризонт",  че се очаква визита на българският министър на туризма Николина Ангелкова в Египет. Ще бъдат подписани двустранни споразумения и протокол за сътрудничество, целящ стимулиране на туристическия, търговския и инвестиционния обмен. Египет предвижда пускането на чартърни полети от София до големи градове с страната .

В страната са съсредоточени близо 1/3 от археологическите находки в света. В последно време обаче медиите все по-често съобщават за проблеми със сигурността в района. Ади Ал Мисри, определи съобщенията като леко преувеличени и допълни, че страната е започнала да възвръща позициите си в туризма отпреди Арабската пролет. Амбициите са за 20 млн. туристи годишно до 2020 г.

В страната има туристически агенции, които популяризират България като туристическа дестинация в Египет. Според статистиката, 4000 египетски граждани са посетили България през 2015 г., уточни Ади Ал Мисри.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна