Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георгиос Мавракис: Всички сме жертва на европейската политика

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Представители на българското правителство правят трудни за възприемане изказвания, които не съответстват на техния ранг. Тази оценка даде в предаването "Преди всички" анализаторът Георгиос Мавракис, визирайки изказвания на транспортния министър Ивайло Московски по време на граничната блокада на гръцките фермери. Мавракис допълни, че шоуто, което е направил Бойко Борисов, е след дъжд качулка:  

Блокадите спряха не защото Борисов отиде да се направи на мъж, а след срещите на Ципрас с представители на земеделците. Временно борбата е преустановена.

Гръцките земеделци, хората в Гърция и тези в България – всички ние сме жертва на една и съща политика, която се провежда в Европа, която специално в България се следи до последната запетайка, отбеляза още Мавракис. Според него гръцките фермери са блокирали границата, защото много често единствено чрез крайни действия обикновените хора могат да защитят правата си. Мавракис определи това като надежда те да бъдат изслушани.

Според Георгиос Мавракис призивите за бойкот на почивките в Гърция като контрареакция на гръцките блокади на границата няма да проработят и не са нормални.

Цялото интервю на Силвия Великова с Георгиос Мавракис чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени