Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП поиска президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност

| обновено на 08.03.16 в 18:06
Снимка: БГНЕС

От БСП поискаха президентът Росен Плевнелиев да свика Консултативния съвет за национална сигурност заради демографската криза у нас. Представителите на левицата разговаряха с държавния глава в рамките на политическите консултации с парламентарните партии.

Водеща тема за БСП в разговора с президента беше задълбочаващата се демографска криза. От левицата запознали Плевнелиев с данни по темата. Лидерът на БСП Михаил Миков:

Искахме и срещнахме разбиране от негова страна за Консултативния съвет по демографската криза. Бездействието е убийствено за българската нация, за нейните перспективи, не говоря даже за дългосрочни перспективи. Необходими са ясни, конкретни, краткосрочни, ефикасни, бързи мерки от страна на правителството и осигуреният съответно финансов ресурс. Увеличаването на помощите за отглеждане на дете са най-малкото.

Стабилността на управлението се крепи на аритметика, а не на неизпълнение на политически ангажименти на партиите в управляващата коалиция, смятат от БСП:

През годината ще наблюдаваме все повече случаи, в които аритметиката и събирането на гласове ще замества политиката. Това вещае нестабилност в тези времена за България.

Политическите консултации на "Дондуков" 2 приключват утре. Президентът ще разговаря с представители на парламентарната група на ГЕРБ.

Подробности чуйте в репортажа на Мира Стефанова в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна