Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с представители само при четворките на Световното по акробатика при мъжете и жените в Китай

България с представители само при четворките на Световното по акробатика при мъжете в Китай
Снимка: Личен архив

Единствено мъжката четворка Денис Андреев, Борислав Борисов, Христо Димитров и Венелин Първанов ще представя България на 25-ото световно първенство по спортна акробатика за мъже и жени в китайския град Путян. За влизане във финала момчетата на Юри Инджов ще се състезават с тимовете на Русия, Израел, Австрия, Великобритания, Украйна, Германия и Китай.

Смесената ни двойка Алекс Жеков и Елена Великова отпадна в последния момент от състава на националния отбор поради сериозна травма на гръбнака на Великова. Тя има лекарска забрана да продължи тренировки и участие в състезания.

В Путян завършиха квалификациите при младежите. Четворката ни във възраст 12-18 години Алекс Владимиров/Иван Александров/Красимир Ангелов и Мартин Василев се класира за финала с 5-и резултат от 52.300 точки. Пред националите са съставите на Великобритания, Русия, Казахстан и Португалия. Утре българите ще играят на финала в 7:04 часа българско време.

Мъжката двойка във възраст 13-19 години Светослав Георгиев и Мартин Симеонов също е на финал с 5-и резултат след квалификациите - 52.980 точки. Пред България са съставите на Русия, Украйна, Азербайджан и Белгия. Финалът е утре в 12:15 часа българско време.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени