Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румяна Нейкова оглави ОСК „Академик“

Румяна Нейкова оглави ОСК „Академик“
Снимка: БГНЕС

Румяна Нейкова беше избрана с пълно мнозинство за председател на Обединени спортни клубове „Академик“. Олимпийската и световна шампионка по гребане ще управлява четири години, като получи гласовете на всичките 25 присъстващи делегати на Общото събрание. Румяна Нейкова заменя на поста Лъчезар Динчев, който се оттегля по собствено желение. 

Общото събрание одобри и нов състав на Управителния съвет: проф. Пенчо Гешев (ректор на НСА), Стоян Ташев (управител на СК "Академик" в кв. "Г. Милев"), Илиян Пейчев (управител на СК "Академик" на IV км) и Мариета Дукова (председател на Клуб по художествена и естетическа гимнастика "Академик").

Общото събрание прие решение да бъде направен пълен анализ на състоянието на Обединения спортен клуб - материална база, имущество, кадрови потенциал в спортовете, традиционни за "Академик", финанси и финансов мениджмънт. След като приключи експертната работа, на базата на събраната и обработена информация, ще бъдат предложени организационни, структурни и функционални промени. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна