Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерацията по мотоциклетизъм с кампания „Аз подкрепям мотоциклетния спорт в България“

Федерацията по мотоциклетизъм с кампания „Аз подкрепям мотоциклетния спорт в България“
Снимка: Пресклуб

Българската федерация по мотоциклетизъм започва нова кампания "Аз подкрепям мотоциклетния спорт в България". Идеята е състезанията от Европейския  шампионат по супермото и от Балканския шампионат на писта да са без входна такса, а зрителите да имат възможност да правят дарения в подкрепа на спорта. Координатор на инициативата е двукратната европейска шампионка по автомобилизъм Екатерина Стратиева.

Първото състезание, в което тази инициатива ще бъде приложена, ще е в събота и неделя на писта „Долна Митрополия“ в първия кръг от европейския шампионат по супермото и балканското първенство на писта в памет на Димитър Калчев, който беше министър на държавната администрация в кабинета на Симеон Сакскуборготски, който си спомни за него.

До сега заявки за участие в надпреварата са подали над 100 състезатели от 10 държави, обясни Румен Петков – председател на Организационния комитет за Голямата награда на България по мотокрос и супермото.

Преди този кръг организаторите от Българската федерация по мотоциклетизъм въведоха такса за участие от 50 лева, обяснението от Богдан Николов – президент на БФ мотоциклетизъм.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна