Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Костов:Има достатъчно ресурс, който е готов да противодейства на всеки опит за преминаване границата на България

Снимка: БГНЕС

300 са общо служителите на гранична и военна полиция, които опазват границата на България с Гърция и Турция. Има достатъчно ресурс, който е готов да противодейства на всеки опит за преминаване границата на България, каза на брифинг в Гоце Делчев главният секретар на МВР Георги Костов
Днес главният секретар на МВР Георги Костов бе на посещение в зоната на отговорност на граничното полицейско управление в Гоце Делчев. Целта му беше да провери как се охранява границата ни с Гърция. По този повод той посети едни от най-рисковите , по думите му в този регион землище, където се предполага незаконно преминаване на мигранти. Това са землищата на селата Нова ловча, Годешево и Жижево. Преди обхода главен комисар Георги Костов коментира започналите вчера национални специализирани действия по обезопасяване на българската граница във връзка със заповедта на премиера Бойко Борисов за уплътняване с допълнителни полицейски и военни сили границите на България с Гърция и Турция. 
Тук вече има дислоцирани две армейски подразделения, военна полиция София, и военна полиция - Плевен. ГП  Гоце Делчев обслужва три общини , на територията на община Хаджидимово са разположен смесени патрули, от Гранична полиция София и от Гранична полиция Гоце Делчев, подпомагани от военна полиция София. На територията на община Гоце Делчев в района на ГКПП Илинден-Екзохи действат местни сили. Подпомагани са от Военна полиция - София. На територията на община Сатовча действат военна полиция - Плевен и Гранична полиция Гоце Делчев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени