Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се включва в международно проучване за последиците от катастрофи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българската асоциация на пострадалите при катастрофи (БАПК) се включва в международно проучване "Животът след катастрофата" в сътрудничество с Европейската федерация на жертвите на пътни катастрофи и с Белгийския институт за пътна безопасност.
 

Целта на проучването е детайлно да изследва различните последици от травмите, получени при пътни катастрофи, и да изследват факторите, които биха допринесли към постигането на по-добър жизнен стандарт на пострадалите. Резултатите от това проучване ще спомогнат за формулирането на препоръки и се надяваме да допринесат към постигането на положителни промени в обществената политика в тази област, каза в предаването "Хоризонт до обед" Златина Стоева, мениджър проекти в БАПК.

Резултатите от проучването ще бъдат публикувани в доклади и се очаква да спомогнат за формулирането на препоръки за насочване на обществената политика както на европейско, така и на национално ниво.

Колкото по-голям е броят на участниците в изследването, върху чиито отговори ще се базират резултатите, толкова по-задълбочени ще бъдат предложените идеи по отношение на нуждите и затрудненията, с които се сблъскват жертвите на катастрофи, допълни Златина Стоева.

Затова от Асоциацията призовават пострадалите в пътни инциденти да участват в международното проучване "Животът ми след катастрофата" чрез въпросник, достъпен на страницата на организацията www.bazk.org.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна