Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международните превозвачи отмениха протеста в Пловдив, от митницата им обещаха нов път

Снимка: БГНЕС

Международните превозвачи отмениха протести си в Пловдив, след като ръководството на Митница - Пловдив обеща в най-кратък срок да изгради пряк път за вход и изход от терминала.

Заместник-директорът на Пловдивската митница Боян Тодоров обеща в рамките на един до два месеца институцията да прокара със свои сили и средства директен коридор, чиято липса в момента принуждава камионите да пресичат частен терен при напускане на митницата, за което плащат на собственика такса от 31 лева при всяко минаване. 

Ще бъде изграден нов изход, който ще се включва директно към улица "Кукленско шосе". По този начин потокът ще излиза, без да се засичат никъде, обеща Боян Тодоров.

При това положение превозвачите замразяват протестите си, тъй като са удовлетворени от решението. Лидерът на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев обаче предупреди, че ако това обещание не бъде изпълнено, те ще блокират с камионите си "Кукленско шосе" в Пловдив и достъпа до митницата:

Ако до 20-и юли не се реши проблемът, ние ще протестираме отново.

Частният имот, през който ТИР-вете са принудени да преминават срещу такса, е собственост на бизнесмена Димитър Георгиев, който е и почетен консул на Украйна в Пловдив.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна