Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" спечели и втората си контрола от лагера в Правец

"Левски"-"Дунав"
Снимка: levski.bg

Футболният "Левски" победи състава на "Дунав" (Русе) с 3:2 във втория контролен мач на "сините" по време на подготвителния лагер в Правец. Отборът на Люпко Петрович се наложи с 3:1 срещу "Септември" (София) в първия си приятелски мач, а в третия среща сръбския "Радник" на 3-и юли.

"Левски" създаде първото чисто положение в мача в деветата минута, когато Франсис Нар преодоля защитник на "Дунав" и се озова сам срещу вратаря Станислав Антонов, но стреля неточно. Хеан Деса пък беше автор на следващия удар, след като стреля опасно в 11-ата минута, но топката беше уловена от вратаря на "Дунав".

"Левски" имаше възможност да поведе в 23-тата минута, когато Хеан Деса беше фаулиран в наказателното поле и "сините" получиха дузпа, но Антонов спаси удара на Венцислав Христов. Секунди по-рано стражът на русенския тим отрази и силен удар на Роман Прохазка.

Вместо да вкарат, "сините" получиха гол. Мирослав Будинов спечели висока топка в наказателното поле на "Левски" в 35-ата минута и стреля с глава, а Иван Чворович не се намеси и тя влезе в неговата врата. Шампионите от "Б" група поведоха с 1:0.

Мачът беше равностоен през второто полувреме, но две центрирания донесоха два гола за "Левски" и софийският тим обърна резултата. В 73-тата минута Георги Костадинов, появил се като резерва, центрира към Божидар Краев и той вкара с глава за 1:1. Костадинов пък повтори упражнението само две минути по-късно, когато Мики Орачев изпрати топката в наказателното поле от лявото крило и халфът стреля точно с глава за 2:1.

Орачев проби по лявото крило в 80-ата минута и напредна към наказателното поле, след което пусна пас по тревата и топката стигна до Бабатунде Адениджи на далечната греда. Въпреки че ъгълът беше малък, нигерийският нападател беше точен за 3:1.

"Дунав" вкара от дузпа с точен удар на капитана Диян Димов в 88-ата минута, но русенците загубиха мача с 2:3.

Състав на "Левски": Иван Чворович, Сърджан Лукин, Александър Ем. Александров, Димитър Пиргов, Веселин Минев, Джереми Де Ноойер, Роман Прохазка, Хеан Деса, Антонио Аниете, Франсис Нар, Венцислав Христов (Боян Йоргачевич, Ивайло Найденов, Георги Костадинов, Божидар Краев, Бабатунде Адениджи, Мики Орачев, Станислав Иванов, Илия Димитров).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна