Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Дънекова пропуска Игрите заради допинг

BGathletic.com: Силвия Дънекова пропуска Игрите заради допинг

Представителката ни в дисциплината 3000 метра с препятствия Силвия Дънекова е хваната с допинг. Информацията е на BGathletic.com. Според изданието лекоатлетката е дала положителна проба за еритропоетин, след като е била тествана след пристигането си в Рио де Жанейро. В момента Дънекова очаква потвърждение на резултата й от Б-пробата. 

Според информацията поместена в сайта стойностите на кръвния допинг в А-пробата са спорни, което е наложило те да бъдат изследвани допълнително със свръхмодерните машини, осигурени за олимпийските игри.

След обявяването на резултата след теста на Б-пробата и той е положителен, Дънекова трябва да бъде наказана. Според променените правила на Световната антидопингова агенция от 2015 година при първа положителна проба е 4 години лишаване от състезателни права, а не както беше преди това – 2 години. 

Според програмата на олимпийските игри старта на Дънекова е на 13 август. Тя пристигна в селото на спортистите в Рио с първата ни група олимпийци на 26 юли.

Засега от българската делегация в Рио де Жанейро официално не са потвърдили информацията, тъй като процедурата изисква секретност от всички органи, имащи отношение по случая, до неговото крайно приключване.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна