Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Северна Корея е продала на Китай своите права за риболов край морската граница с Южна Корея, съобщава вестник ЧОСУН ИЛБО. Според южнокорейското издание, Пхенян е прибрал 75 милиона долара от продажбата, а парите са отишли директно у лидера Ким Чен Ун.

В южнокорейското разузнаване вярват, че комунистическата страна е  осъшествила продажбата си след пресъхването на източниците й на чужда валута заради и международните санкции след ядрените изпитания през януари.

Тереза Мей измести Борис Джонсън като най-популярен политик във Великобритания сочи пропучване, цитирано от ИНДИПЕНДЪНТ. Онлайн допитването показва, че 42% от хората имат положително отношение към министър-председателя, докато 24 на сто са настроени негативно.  Броят на хората, които одобряват Мей се е увеличил с 13% спрямо ноември, когато тя беше министър на вътрешните работи. Борис Джонсън, който беше на върха на класацията преди две години, е загубил 4 на сто от одобрението на хората, посочва изданието.

Предложението, което може да позволи на Англия и Уелс да се оттеглят от Евросъюза, а на Шотландия да запази членството си, бе определено като интересно от премиера Никола Стърджън, пише СКОТСМАН. Живеещият в Дания академик Улрик Прам Гад посъветва Велкобритания да търси вдъхновение от Гренландия, която се оттегли от Европейската икономическа общност през 1985 година, но остана част от Дания. Според него Англия и Уелс могат да направят огледална Гренландия, търсейки териториално изключване от Великобритания от продължаване на членството в Европейския съюз.

Полицаи са откриха 20 хиляди долара у служител на Олимпийското градче. Парите са били откраднати откраднати от член на един от националните отбори, съобщава бразилският вестник О ГЛОБО.

В петък вечерта от представител на една от олимпийските делегации постъпил сигнал за кражба. Силите за сигурност обискирали обслужващия персонал и намерили откраднатите пари във вещите на един от работниците. Още с пристигането на първите спортисти за Олимпиадата в Рио де Жанейро започнаха да постъпват сигнали за изчезнали от стаите в Олимпийското градче предмети и ценности.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени