Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова "карта" дава на туристите редица намаления в градския транспорт и музеите в столицата

От 1 октомври Столична община пуска продукт с името "карта София". Тя ще даде възможност на туристите, които посещават града да ползват редица намаления  в градския транспорт и музеите в столицата. 

Картата е на стойност 20 лева и предвижда транспортна услуга - тридневен пълен пакет за обществения транспорт в София  и отстъпки за ключови атракциони и музеи в града. Заместник-кметът Тодор Чобанов  отчете, че опитът е взаимстван от Рим, а картата ще включва и отстъпки в заведения за хранене.

Човек, купувайки картата, ще получава както печатно, така и дигитално издание, което ще му позволява да се ориентира какви екстри ползва благодарение на този продукт. Опитът на община Рим и други общини в Европа показва, че той ще се търси основно от т. нар "входящ туризъм" - чужденци, които посещават София, които с една покупка решават няколко проблема.

Услугата предстои да се развива и н тея ще се включват все повече обекти, посочи директорът на Общинското предприятие по туризъм Иво Маринов. Засега в картата са включени отстъпки за всички общински музеи. Предстои включването и на частни атракцини.  Предвидени са различни начини за разпространение, каза Тодор Чобанов. Разпространението ще започне в пунктовете на Градския транспорт, но в момента се преговаря и с големите хотели.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени