Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зеленогорски: Зад напускането на Станислав Иванов има някаква "дълга ръка"

Ат. Атанасов: Опитваме се да задържим единството на ПГ на РБ в изборна обстановка

| обновено на 21.10.16 в 12:42
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок /РБ/ Найден Зеленогорски заяви, че зад напускането на групата им в НС от депутата Станислав Иванов има "дълга ръка":

Твърде знаково е да напускаш групата 15 дни преди президентските избори - много се набива на очи… Човек започва да си прави анализ и да стига до някакви изводи. Чувам, че има някаква „дълга ръка“, която посяга към нашите кметове и общински съветници. Ще видим… Ако се окаже, че има и още един-два подобни случая, явно има „дълга ръка“. Не се усещаше ефективно присъствието на г-н Станислав Иванов в работата на групата.

Станислав Иванов обяви вчера, че напуска парламентарната група. Той е от квотата на ДСБ. Сега ще бъде независим. Иванов става тринайсетият независим народен представител в този парламент. Според информация на „Хоризонт“ напускането му е по лични причини, заради поети и неизпълнени ангажименти на Реформаторския блок към хората, които са ги подкрепили.

Депутатът от РБ Атанас Атанасов посочи, че се опитват в изборната обстановка да държат единството на парламентарната група. Атанасов каза, че споразумението на партиите в Реформаторския блок е включвало обединение за цял цикъл от избори. Президентските избори са последните от този цикъл, припомни Атанасов. Предстои вземането на решения:

Това не е парламентарна група, но аз се съобразявам - ние да задържим единството заради предизборната кампания, единството на блока, макар че всички са наясно това единство е имагинерно. Навремето Бойко Борисов заяви, че политиците са л**** под целофан. Аз не желая да продължавам да играя ролята на целофан.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна