Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лудогорец“ – „Базел“ пряко по „Хоризонт“

„Лудогорец“ – „Базел“ пряко по „Хоризонт“

Отборът на „Лудогорец" приема "Базел" на Националния стадион "Васил Левски" в среща от 1-ва група на Шампионската лига и ще я предаваме пряко по програма „Хоризонт“ на БНР от 21.45 часа. Главен съдия на двубоя ще бъде англичанина Мартин Аткинсън.

Разградчани са само на крачка да се превърнат в първия български отбор, който ще излезе от групите на Шампионската лига, въпреки че може да продължи участието си в турнира на УЕФА - Лига Европа.

За да продължат напред в Европа, шампионите ни ще се нуждаят от победа или нулево равенство. Ремито може да запази шансовете на "зелените", но тогава те ще трябва да се надяват на въртележка в последните мачове в групата.

"Орлите" постигнаха единствената си досега победа в Шампионската лига именно срещу "Базел". Двата тима се срещали 5 пъти в последните години. Швейцарците спечелиха първите два мача от плейофа за Шампионската лига през 2013 година. След това през 2014 година тези съперници се срещнаха в групите на турнира и там си размениха по един успех - 1:0 за "Лудогорец" в София, и 4:0 за "Базел" в Швейцария. Последният мач бе от този сезон на "Санкт Якоб Парк", където "орлите" стигнаха до равенство 1:1.

Класиране в първа група до момента:

1. „Арсенал“ – 10 точки

2. ПСЖ – 10 точки

3. „Базел“ – 1 точка

4. „Лудогорец“ – 1 точка


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна