Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Звездата от златната ера на Холивуд Кърк Дъглас вече е столетник

Легендарният американски актьор Кърк Дъглас, който е една от последните живи звезди на т.нар. "златна ера" на Холивуд, чества своя 100-годишен юбилей.

Самият той разказа в интервю, че ще отбележи празника, който ще бъде наистина голям, във вилата си в Лос Анджелис. А тези, които организират партито, са синът му, 72-годишният Майкъл Дъглас и 47-годишната му съпруга Катрин Зита-Джоунс.

Кърк Дъглас се е снимал във филмите "Спартак", " Жажда за живот" и "Пътища на славата". Номиниран три пъти за "Оскар", преди да получи престижното отличие за цялостната си кариера.

След като през 1996 г. бе принуден да се пенсионира като актьор заради проблеми с говора вследствие на инсулт, Кърк Дъглас минал тренировки с терапевт, за да може да произнесе кратко слово на рождения си ден.

Хората често искат от мен съвети как да доживеят до преклонна възраст и да водят здравословен живот. Нямам подобни съвети. Смятам обаче, че всички ние имаме причини да сме тук. Оцелях след инцидент с хеликоптер и инсулт, за да направя още добри неща в света, преди да го напусна.

Кърк приписва до голяма степен продължителността на живота си на голямата си любов, втората си съпруга Ан, която е на 97 години:

Имах шанса да срещна жената на живота си преди 63 години. Смятам, че прекрасният ни брак и обсъжданията ни нощем ми помогнаха да оцелея след какви ли не предизвикателства.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна