Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" започна подготовка без новото си попълнение Сукуна

Амаду Сукуна
Снимка: Архив

"Левски" започна зимната си подготовка с 16 футболисти. От групата на "сините" все още отсъстват повечето чужденци, включително новото попълнение Амаду Сукуна, но от титулярите на стадион "Георги Аспарухов" вече е Роман Прохазка. В "Левски" се завърнаха и юношите Илия Димитров и Николай Кръстев, които бяха преотстъпени в други отбори.

Очаква се отсъстващите чужденци да пристигнат утре, но за лекуващите вирусни заболявания Ивайло Найденов и Георги Костадинов ще бъде нужно повече време.

"Левски" ще срещне сръбския Партизан с Валери Божинов по време на подготвителния лагер в Кипър. Мачът е насрочен за 8-и февруари, когато "сините" ще играят последната си контрола от подготовката за пролетния дял на Първа професионална лига (ППЛ). Освен срещу "Партизан", "Левски" ще играе срещу румънския "Виторул" (20-и януари), унгарския "Уйпещ" (29-и януари), чешкия "Теплице" (5-и февруари) и срещу още един отбор, с който продължават преговорите за контрола на 2-и февруари. По всяка вероятност става въпрос за сръбския "Цървена звезда".

Футболистите на "Левски" ще преминат медицински изследвания през уикенда и ще тренират в София в понеделник, а във вторник, на 10-и януари, ще заминат за Кипър. Очаква играчите да се приберат за кратко след първата контрола и да се върнат в Кипър на 24-и януари за оставащите четири мача.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна