Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологичната обстановка в страната повлия и на разписанието на влаковете

Усложнената метеорологична обстановка повлия и на разписанието на влаковете. Тези, които се движат, имат закъснения от по няколко часа, а в събота вечерта, заради снежните натрупвания по жп линията, отново беше отменен влакът от Силистра за София. На телефоните, обявени в сайта на "БДЖ Пътнически превози", "Товарни превози" и на обявените за пътници телефони на холдинга и на централна жп гара в София не се обаждаше оператор, за да получим актуална информация за движението на влаковете тази сутрин и през изминалата нощ. 

Пътнически влак излезе от релсите тази сутрин между Панагюрище и Пловдив в района на Стрелча. Няма пострадали, съобщава говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов:

Малко преди 7 часа е получен сигнал за проблеми с пътнически влак, който пътува по направлението Панагюрище-Пловдив в района на ж.п. прелез при стрелчанското село Смилец. Оказало се е, че в резултат може би на повече снегонавявания и преспи влакът е дерайлирал, но съвсем леко, по първоначална информация, само единият от вагоните. Затова влакът е и спрял. Незабавно към мястото са били насочени екипи на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението". С помощта на два противопожарни автомобила и микробус са извозени общо 17 души, които са били по това време във влаковата композиция, в това число машинистите и началникът на влака. Те са транспортирани в град Стрелча. За радост няма пострадали хора. По всяка вероятност вече екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще имат ангажимент за отстраняването на проблема и съответно за почистването на трасето - заяви говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

Оранжев код или втора степен от тристепенната скала на опасност за студено време е обявен днес за областите София, София област, Перник и Кюстендил, съобщиха от НИМХ-БАН. Очакваните максимални температури там ще стигнат едва до -12 градуса. Слушател на "Хоризонт" от Кюстендил обяви, че сутринта е измерил минус 25 градуса.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна