Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съставът на служебния кабинет е добро решение

Иглика Горанова и Първан Симеонов
Снимка: архив
Съвсем естествено в днешното издание на „Нашият ден” подчинихме седмичния си обзор на темата за състава на новия служебен кабинет. И двамата ни коментатори - журналистът Иглика Горанова и политологът Първан Симеонов му дадоха положителна оценка и заключиха, че Румен Радев се е справил добре с първата си задача.

Г-жа Горанова допълни, че въпреки очакванията на доста хора, в списъка на служебните министри да влязат предимно лица от средите на левицата, президентът все пак е успял да подходи балансирано и да създаде експертен кабинет.
Първан Симеонов акцентира върху факта, че политическият бекграунд на служебния премиер ще свали част от отговорността за правителството от плещите на Румен Радев, но заедно с това би могъл да му донесе и известни негативи. Политологът допълни, че в състава на новия кабинет има няколко знакови назначения (например на министрите на външните работи и на отбраната, както и на новия ръководител на финансовото ведомство), които могат да бъдат прочетени и като доста амбициозни заявки за правене на същинска политика.
С какви задачи ще се заеме правителството на проф. Огнян Герджиков от понеделник? Какво да очакваме от неговия мандат? И как основните политически сили се впускат в предизборната надпревара? - чуйте отговорите на гостите от сутринта и сами подредете пъзела, съставен от наследството на Бойко Борисов, амбициите на Корнелия Нинова, балансьорските тактики на Обединените патриоти, политическата тежест на ДПС и поредния епизод от разцепления в средите на реформаторите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна