Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незаконната сеч в бургаски регион е намаляла през 2016

  Намаляла е незаконната сеч в бургаски регион през 2016, това показват данните на Регионалната дирекция на горите. Тя отчете днес дейността си за изминалата година. Ефективно работи новата електронна система за проследяване, категоричен е директорът инж. Венелин Радков. Вече всички структури са задължени за издават електронни билети, така се проследява пътят от гората до складовете. Тировете са с GPS, нарушители има, но са по -малко, уточни Радков:

"Някои от складовете не поддържат постоянно работещи камери, същото се отнася и за собствениците на товарни автомобили. Веднъж поставени, след някой месец го изключват, оправдават се, че не знаели".

Складовете от 500, преди две години, са станали 252, нещата се регулират:

"Вчера беше крайният срок за подаване на годишни сведения за тяхната работа, всички са ги подали. Предишни години не беше така.Тези хора ги вкарахме в правия път."

 Намаление на незаконната сеч има в един от най-проблемните райони - Сунгурларе, причината е заради екипа, който работи там, подчерта Радков. По няколко каруци на ден се задържат в Средец и Карнобат.

 26 комплексни и 13 тематични проверки са направили инспекторите през 2016. За първа година дирекцията отчита  висока събираемост от влезли в сила наказания, уточни директорът:

"24 процента от начислените 419 216 лева, това са 100 317 лева. Тези пари са влезли в приход на държавния бюджет.

Чуйте повече в звуковия файл:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна