Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Колодрумът в центъра на София от години е занемарен

Снимка: БГНЕС

През 2018 година София ще бъде Европейска столица на спорта. От години обаче в центъра на столицата стои занемарен колодрумът. Защо съоръжение, което може да тренира олимпийски шампиони, не работи?

Един от най-добрите български колоездачи Мартин Гачев вероятно нямаше да загине, ако Гачев тренираше безопасно на колодрума вместо на шосетата, където го блъсна тирът, казват колоездачи. Парадоксално обаче бъдещата столица на спорта остава от дълги години без съоръжение за тренировки, затова хора като Даниел Ангелов, който се занимава със спортно колоездене, ходят по гората, буквално:

Това е едно от многото ненормални неща в тази държава. Отиваме в планината и там опасностите са много по-малки, защото дървото не се мести. Основно на Витоша се случват по-голямата част от колоездачните събития, защото там е по-лесно и сме зависими от по-малко институции. Събития в центъра на София стават много по-трудно, защото си зависим от още много други организации. Собствениците на съоръженията са едни, собствениците на земята са още четири други институции.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Добромир Видев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени