Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Хубчев: Няма да издържим на глуха защита срещу Холандия

Снимка: БГНЕС

България няма да издържи 90 минути в глуха защита срещу Холандия и родните национали ще опитат да се надиграват с "лалетата", обяви селекционерът Петър Хубчев. Той добави, че контузиите на Владислав Стоянов, Георги Миланов и Светослав Дяков няма да променят плановете му за световната квалификация в събота вечер.

Има промяна и не го крия, но контузиите са част от футбола и ние сме длъжни да търсим решения. Да, при всички нас има чувство на съжаление, но тактическата ни постройка няма да се промени. А каква ще бъде тя, ще разберете в събота. Контузиите няма да ни повлияят. Знаем кои са силните страни на холандците. Знаем също така, че няма да издържим 90 минути в глуха защита, така че от време на време ще опитваме да се надиграваме с тях. Трябва обаче да бъдем внимателни, заяви националният селекционер на България.


Вече имаме няколко лагера заедно. Футболистите са стресирани от контузиите, но те се държат все по-здраво един за друг. Във всеки отбор, независимо кой, има проблеми с контузии, добави той.

Знаем каква сила е холандският отбор. За нас мачът също е важен, защото в момента разликата в класирането не е кой знае колко голяма. Уважаваме ги като съперник, но нищо повече. В техния отбор има много млади играчи, но това е плюс за тях, защото са мотивирани. Според мен холандците са в топ 5 на отборите в Европа, каза още Хубчев.

Българският национален селекционер разкри, че в отсъствието на Светослав Дяков и Владислав Стоянов, капитан ще бъде Ивелин Попов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна