Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митрополит Гавриил: Вярата е дар Божий

Митрополит Гавриил

Вярата е дар Божий. Това подчерта в интервю за предаването "Хоризонт за вас" Ловчанският митрополит Гавриил:

Какво означава човек да живее тежко? Най-тежкото е да нямаш вяра, когато нямаш надежда, когато нямаш извор за любов към Бога и към хората. Даже и да си богат, даже и да имаш земните блага, животът ти пак ще е тежък без вяра и надежда, без истинска радост. Когато човек има трудности в живота, но има вяра, надежда, любов, вярва в Господ и получава Неговата помощ, тогава и трудното не е трудно, а е много по-лесно. В днешния ден Христос е претърпял много страшни страдания, заради нас.

Самият човек е създаден със свободна воля и той ако иска ще обича, ако не иска няма да обича, затова Господ ни е показал този пример на Неговата любов, та и ние да изпитаме тази любов, добави още Ловчанският митрополит Гавриил:

Обикнем ли Господа, ще намерим истинската радост и няма да ние трудно, защото този свят не е без трудности, но с Божия помощ тези трудности се преживяват. Има една истинска радост, която помага на човека, която му дава сили да пренася, да претърпява всичко, така че аз бих казал на всички нас да търсим вярата в Господа. Господ ние дал Благодатния огън. По време на идването на този огън има много изцерения на болни хора.

Цялото интервю с Ловчанският митрополит Гавриил можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени