Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САС отказа да пусне на свобода Йоан Матев

Йоан Матев
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд (САС) отказа да пусне на свобода 19- годишния Йоан Матев. От два месеца той е в ареста по обвинение за убийството на ученика Георги Игнатов, извършено преди две години в столичната Борисова градина.

По време на съдебното заседание стана ясно, че Йоан има криминална регистрация в Пето Районно управление на полицията. Тримата апелативни съдии отхвърлиха искането на младежа и адвоката му Станислав Гюров за каквото и да е по-лека мярка за неотклонение.

Според Гюров и след направената ДНК експертиза на ножа на убийството няма достатъчно доказателство за съпричастността на Матев към престъплението:

Моята теза е, че този тип експертиза не борави с абсолютни стойности. Практиката не я разпознава като изключително точна. Имаме размер на нож, имаме размер на рана. Раната е обективно установена, но този нож е с някакъв размер… още колко такива ножове има с такъв размер? 

Според съда макар и косвени, данните уличават младежа в убийството на Георги, а на свобода има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени