Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Дънекова: Президентът на федерацията по лека атлетика и министърът на спорта изкуствено създадоха този допинг – скандал

Държавата и спорта бяха въвлечени в един изкуствено създаден от президента на федерацията и министъра на спорта скандал. Съжалявам  хората, които спортуват и ще останат част от този спорт. Аз вече не съм част от този спорт, така Силвия Дънекова коментира пред „Хоризонт“  4 годишното наказание, което и бе наложено от Българския спортен арбитраж.

Решението отмени това  на Дисциплинарната комисия при Българския олимпийски комитет, което оневини състезателката, заради множество нарушения около нейния тест и липса на доказателства за позитивен резултат. Националната ни  рекордьорка в бягането на 3000 метра с препятствия беше замесена в допинг-скандал по време на Олимпиадата в Бразилия през август миналата година и  беше лишена от право на участие в най- големия спортен форум.

Българската федерация по лека атлетика празнува. Очаквах, че ще стане така, защото присъствах на арбитража и видях, че просто всичко беше един нагласен цирк. Аз се уморих да обяснявам, че има много пропуски в моя случай, че няма проба Б. Това решение подлежи на обжалване в КАС, което е в Лозана. Аз реално нямам физическата, психическата и всякаква друга възможност да продължавам да се боря. И не виждам смисъл, допълни Дънекова.

По повод обвиненията президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов беше лаконичен пред „Хоризонт“:

Няма да коментирам, това е моят коментар!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна