Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Невяна Владинова на финал с бухалки, Катрин Тасева в този с лента

Снимка: БФХГ

Невяна Владинова се класираха за финала с бухалки, а Катрин Тасева намери място в този с лента на световното първенство по художествена гимнастика в Пезаро (Италия). Във втория ден на шампионата българките не играха убедително, допуснаха грешки, които се отразиха и на оценките им.

Владинова изигра съчетанието си с бухалки с неточности. Това и отреди трети резултат и оценка от 17.900 точки. В изпълнението си с лента капитанът на националния ни отбор изпусна уреда на единия от рисковете, получи 15.500 точки и остана на позиция извън финала.

Въпреки колебливото изпълнение с резултат от 15.700 точки Катрин Тасева успя да влезе сред осемте най-добри във финала  с лента. Класирането и е постижение, тъй като българката игра в първата група а пресявките, където базата на оценките е по-ниска.  С 16.900 точки и изпускане, буквално на последния акорд Тасева остана първа резерва във финала с бухалки.

Утре и двете ни гимнастички ще се борят за отличията в многобоя. В квалификацията Невяна Владинова се нарди 4-та със сбор от 68.000 точки, а Катрин Тасева е осма с актив от 65.500 точки.

Освен класирането на нашите момичета в многобоя, утре ще слдим и изборите за членове в Комисията на спортистите към Международната федерация по гимнастика. Българската номинация е на "златното момиче" Християна Тодорова, който е първата кандидатка ансамблова гимнастичка. Контуренти на българката ще са досегащната представителка Любов Чаркашина (Беларус) и Ганна Ризятдинова (Украйна).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна