Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тонрежисьор представя дебютния си рап албум

Синеокият тонрежисьор  и рап изпълнител Георги Киров,  популярен като D-ZastA , записа чисто нов албум. За него са валидни  сърцатите текстове на български език, без цинични  и евтини рими. Композициите му, този път четиринайсет на брой,  преливат от по-лиричното,  по-клубно звучене към такива с градация в  смисъла и  по-твърд саунд, обединени в подходяща комбинация. Изпълнителят отбелязва, че  ги е подредил след като си  е представил как ще изглеждат финалните надписи на гърба на диска.

D-ZastA определя заглавието на проекта „Пробивен“  като мотивиращо, защото му отива на един дебютен албум да тръгне с такова послание. Категоричен е, че  рапът, който  сега се прави  в България, не е онзи,  пускан преди  време.

В тази музика няма ограничения. В нея може да пееш за любов , за предателство,  за приятелство, за готините моменти , за тежките моменти, посочва D-ZastA .

Една от песните му е посветена на красиво момиче. Песента е за всеки един, който харесва момичето до себе си и го уважава. Реших да не правя този тъжен рап за чувствата,  но пак да я има емоцията, макар и  не в такава форма.

Друго от заглавията, „ Схемите им“,  разказва за хората, които понякога  идват при тебе, за да  те занимават с  разни неща без да ги е грижа дали  наистина   това те интересува.

Стига ми само да усещам  ритъма в сърцето, се пее в песента  “До небето“.  Според D-ZastA,  тя  определено е  подходяща за радиостанциите. Не е от музиката, която да си пуснеш в клуба и да се „изкъртиш“ на нея.  В  новия албум  „До небето“ обаче  си има  алтернативен ремикс , който е с други вибрации, различни от първоначалния замисъл.

 И след като толкова време  Георги  работи в професионално студио като реализира продуктите и мечтите  на десетки други музиканти, време  е самият  той да чуе: Момче, ти наистина си добър!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени