Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Флашмоб под патронажа на съпругата на президента Десислава Радева

Солистите и хорът на Бургаската опера се включиха във флашмоб по повод предстоящия Международен ден на музиката.

Един снимачен ден в бургаска книжарница с любими издания и оперни шедьоври за видео, което ще популяризира българското изкуство. В това необичайно приключение се впуснаха оперните артисти.

Операта може  да пренесем във всякакви обстоятелства, време, пространство и обстановка. Изпълнението пред камера не е нещо, с което да  не сме свикнали, но винаги е предизвикателство. Камерата скъсява дистанцията между нас, публиката и зрителя. Много от книгите си харесах, дори се надявам някоя от тях да успея да си взема  за вкъщи, отбелязва Йоана Железчева.

Представителите  на различни оперни театри от страната си избраха "Хорът на евреите" от Набуко,  за да покажат по- възможно най-добрия начин своята интерпретация. Даниела Дякова пояснява:

Много авантюристично, но приятно. Вниманието, което проявяват камерите към нас е завладяващо, омагьосващо. Води до желанието да правим повече и повече дубли, за да се получи най-доброто. И сме радостни да участваме в тази интересна идея. Използвам повода да поздравя всички почитатели на музиката, всички, които творят- да бъдат много щастливи, дръзновени.Това което правят, да ги зарежда все повече и да ги вдъхновява.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени