Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп се срещна с пострадали от атаката в Лас Вегас

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп пристигна в Лас Вегас, за да се срещне с пострадали при най-смъртоносното нападение с огнестрелно оръжие в новата история на страната, съобщава Ройтерс. Тръмп, който беше придружен от съпругата си Мелания, се обърна към близките на 58-те жертви на нападението отпреди 4 дни, с думите:

Душите ни са съсипани от мъка за всички американци, които са загубили съпруг, съпруга, майка, баща, син или дъщеря. Знаем, че тъгата ви изглежда безкрайна. Заедно сме, за да ви помогнем да носите своята болка. Не сте сами. Винаги ще бъдем до вас.

Американският президент пожела скорошно възстановяване на ранените при атаката повече от 500 души. По време на визитата си в Лас Вегас Тръмп се срещна с някои от тях, както и с оцелели и с полицаи, които са рискували живота си, за да помогнат на пострадалите. Той подчерта нуждата от взаимопомощ:

Ние не може да бъдем определяни от злото, което ни заплашва, или от насилието, което подклажда подобен ужас. Ние се определяме от нашата любов, нашата грижовност и нашата смелост. Това, което блести в най-мрачните моменти, е добротата, процъфтяваща в сърцата на нашия народ.

Запитан от Доналд Тръмп за хода на разследването шериф Джоузеф Ломбардо от полицията на Лас Вегас заяви, че е още рано за категорични заключения, но са налице улики, които ще помогнат за решаването на случая.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна